Ev Sahibi Olmak Mı, Kiracı Kalmak Mı?

birevim senetle ev

Ev sahibi olmak ya da kiracı olarak kalmak pek çok kimsenin karşı karşıya kaldığı ikilemler arasında bulunmaktadır. Duruma genel çerçeveden bakıldığında aslında hemen herkes, kendine ait olan bir evi olmasını istemektedir. Bu oldukça doğal bir durumdur. Ancak piyasadaki ödeme koşullarının zorlaşmasına karşın gelirlerde beklenen artışın meydana gelmemesi, kişilerin taşınmaz alımlarına mani olan önemli etmenlerden biri olarak kendini göstermektedir. Bu da ikilemi yaşayan kişi sayısının giderek artmasına neden olmaktadır.

Ev alım işlemlerinde, inşası biten konutların maliyetlerinin artması, bireylerin ya da ailelerin daha çok birikim yapmaları sonucunu getirmektedir. Özellikle son birkaç yıl içerisinde görülen kur dalgalanmaları emlak piyasasında bir durgunluk yaşanmasını beraberinde getirmiştir. Bu nedenler yüzünden kişiler ev satın almak ya da kiracı kalmak arasındaki tercihlerini kiracılıktan yana kullanmaktadır. Ancak ev sahibi olmanın da büyük avantajlarının bulunduğu bir gerçektir.

Ev Sahibi Olmanın Avantajları

Bireyler kendi evlerine sahip olduklarında kira ödemeden mülklerinde zaman geçirebilmektedir. Üstelik mülk sahibi olunduğundan ötürü konut içerisinde istenen değişimlerin gerçekleştirilmesi de mümkündür. Ömrünü kiracı olarak geçiren kimselerin ortalama olarak yirmi yıl gibi bir sürede, kaliteli bir konut parasını ev sahiplerine verdikleri bilinmektedir. Bu da yirmi yılsonunda kiracıların hala kiracı olarak kalmasına neden olmaktadır. Ev sahibi olmanın avantajları sadece sürekli olarak yer değiştirmek zorunda kalan ailelerde geçerli değildir. Ancak yaşadıkları şehirden ya da semtten taşınmak gibi bir problemleri olmayan bireyler, kiracı kalarak olası taşınma masraflarını da kabul etmiş sayılmaktadır.

Ülkemizde ev sahibi olmak isteyip de maddi olanaklar yüzünden kiracı kalmak zorunda olan bireylerin sayısı da oldukça fazladır. Eğer siz de bu kimseler arasında yer alıyorsanız artık ev almanın eskiye göre daha kolay hale geldiğini bilmelisiniz. Özellikle Tasarrufa Dayalı Faizsiz Sitemler üzerinden hizmet sunumu yapan Birevim, size bu alanda büyük faydalar sağlayacaktır.

Birevim Nedir?

Bilindiği üzere belli bir birikim olmadan ya da peşinat ödemeleri gerçekleştirilmeden konut alımı mümkün olmamaktadır. Toplu nakit ihtiyaçları için akla gelen ilk kurum ise bankalar olmaktadır. İşte bu durum, yüksek faiz oranlarına katlanılması sorununu beraberinde getirmektedir. Birevim sistemi sizler için faiz yüklerine katlanmak zorunda kalınmadan küçük taksitlerle ev satın almak imkânı hazırlamıştır. Katılımcıların gruplar halinde bulunduğu Birevim sistemi içerisinde aylık birikimler her ay bir katılımcının ev almasını sağlayarak kolaylıkla işlemektedir.

Sistem hakkında detaylı bilgilendirmeler ve yenilenen kampanyalar için internet sitesi üzerinde bulunan form ile bir başvuru yapılması yeterlidir. Başvurular sonrasında oldukça kısa süre içerisinde bireylere geri dönüşler yapılmaktadır. Üstelik Birevim kira derdinden kurtulmanın yanı sıra ek masraflardan da kurtarmaktadır. Standart olan prosedürde sistem katılımı için organizasyon gelirlerinden başka bir ücret istenmemektedir.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − sixteen =