Senetle Araba Nasıl Alınır?

birevim senetle ev

Araba satın almak için genel piyasa şartları altında belli unsurların yerine getirilmesi gerekmektedir. Peşinat temini bu alanda ilk akla gelen unsurlardan biridir. Yeterli birikime sahip olmayan kişiler gerek peşinat temini gerek tüm masraflar için kredi çekmeyi tercih etmektedir. Ancak bankaların kredi faiz oranları bazı kimseleri korkutmaktadır. Ya da bankaların kredi listesine giremeyen bireyler de bulunmaktadır. Bu durumda araba satın almak için farklı yöntemlerin izlenmesi gerekmektedir. Akla ilk gelen yöntemlerden biri senetle araba almak oluyor.

Senetle Araba Almak

Bireyler senetle araba almak işlemleri sayesinde kişilerin bankalardan kredi çekerken uğraşmak zorunda kaldıkları işlemlerden kurtulmaları sağlanmaktadır. Üstelik yerine getirilmesi gereken kredi işlemlerinde küçük aksaklıklar bile bireylerin kredilerinin onaylanmamasına yol açmaktadır. Ancak işlemlerin senetler üzerinden yapılması, bir ya da birkaç senede imza atılması ile halledilmektedir. Böylelikle yüksek faiz oranları olan taşıt kredileri olmaksızın hayal edilen arabaların kısa süre içerisinde satın alınması mümkün olmaktadır.

Senetle Araba Nereden Alınır?

Araba alımları için galeriler en çok tercih edilen mecralardır. Galeriler senetle araba almak konusunda da müşterilerine yardımcı olmaktadır. Ancak bu sistem her galeri için geçerli değildir. Bu neden yüzünden bireylerin işlem öncesinde piyasa araştırması yapmaları gerekmektedir. Bu sisteme sahip olan birkaç galeri gezilerek detaylı bilgi alınmalıdır. Böylece galeriler arasında kıyas yapılarak akla en yatan galeriden araç satın alma işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

Senetle Araba Alımı Avantajlı Mı?

Senet üzerinden araç satın almak aslında oldukça avantajlıdır. Bu sistem sayesinde bahsedildiği üzere banka kredilerinden kurtulmak mümkündür. Ancak senetle araba almanın riskleri de bulunmaktadır. Bundan ötürü işlemler sırasında acele edilmemelidir ve bahsedilecek olan adımların dikkatli bir şekilde atılması gerekmektedir. Öncelikle bu sektör içerisinde de dolandırıcı olan mekânların olduğu bir gerçektir. Bireyler galerilerin güvenilir olduğu hakkında bir araştırma süreci geçirmeden senetlere imza atmamalıdır. Ayrıca senet, birkaç oynama ile tehlikeli hale gelebilecek belgelerden biridir.

Bundan ötürü ileriki dönemlerde maddi açıdan zor duruma düşmek istemeyen alıcılar eper ki bilmiyorlarsa senet doldurmak konusunu da araştırmalıdır. Ayrıca bazı galeriler senetle araç satışlarında müşterileri yerine banka kredilerine başvurmaktadır. Bu da aslında galerinin banka kredisini senet üzerinden müşterilerinden temin etmeleri anlamına gelmektedir. Böyle bir sistemi olan galeriden yapılan alışverişlerde araç fiyatlarının yanı sıra bankanın şart koştuğu geri ödeme faizleri de müşterilerce ödenmektedir.

Araba Alımlarında Taksitler

Galeriler ile müşterileri arasında yapılan senetler, taksitle ödeme temeline dayanmaktadır. Bundan ötürü sistem taksitle araba almak olarak da nitelendirilmektedir. Bazı galeriler tek ve toplu bir senet yapmaktadır. Bu şekildeki sistemlere sahip olan galerilerde ödenen her taksit için bir ödeme belgesi verilerek son taksitten sonra ise senet, müşterilere teslim edilmektedir.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 11 =