Kat İrtifakından Kat Mülkiyetine Geçiş için Gerekli Belgeler

birevim senetle ev

Resmi prosedürü tamamlamak adına kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgelerin tamamlanması gerekiyor. Dilerseniz bu belgelere de hep birlikte göz atalım.

Dilekçe: Arsa payları ile birlikte tüm malikler tarafından imzalanmış olan bir dilekçeye ihtiyacınız olacaktır. Talep edildiği takdirde bu dilekçenin tapu sicil müdürlüğü görevlilerince yazılabileceğini de bilmenizde fayda var.

Proje: Tasdik edilmiş proje de bu belgeler arasında yer alıyor.

Vaziyet Planı: Genel inşaat projesinde mevcut ise ayrıca ibraz etmenize gerek yoktur. Aksi bir durum söz konusu ise bu belgeye de ihtiyacınız olacaktır.

İzin Belgesi: Bağımsız bölümlerin tamamına ilişkin yapı kullanma izin belgesine de ihtiyacınız olacaktır.

Fotoğraf: İlgili gayrimenkulün ön ve arka cephelerini gösteren 13×18 cm boyutlarına sahip ve belediyece tasdik edilmiş fotoğraflar da belgeler arasında yer almak durumundadır.

Liste: Bu liste, bağımsız bölümlerin tamamını kapsamalıdır. Kat, daire ya da iş bürosu niteliğini ve varsa eklentilerini içeren, noterden tasdiklenmiş bir listeden bahsediyoruz.

Yönetim Planı: Asıl gayrimenkulün yönetim planının tüm sayfalarının yine tüm maliklerce imzalamış olması gerekiyor.

Malikler ile birlikte ilgili temsilcilerin fotoğrafları ve nüfus cüzdanları da bu belgelerden bazılarıdır.

Bu fotoğrafların son 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekiyor. 6×4 cm boyutunda olması gereken vesikalık fotoğraflar, resmi senetlere ve tapu senetlerine eklenecektir.

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler başlığı altında ihtiyacınız olan resmi evrakları sizinle de paylaşmaya çalıştık. İlgili resmi kurum, herhangi bir eksiklik ya da ek belge durumunda talep iletebilir ve sizlerden belge isteyebilir. Bu belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırladığınız takdirde resmi süreci de başlatmış olacaksınız. Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz eğer bölgede bulunan tapu ve kadastro müdürlüğünü de ziyaret edebilirsiniz. Belgelerin yanı sıra yine resmi sürecin nasıl yürütüleceği konusunda da sizlere bilgi aktaracak ve en iyi şekilde yardımcı olacaklardır. Sürecin hızlandırılması için belgelerin zamanında ve eksiksiz bir şekilde hazır edilmesini tavsiye ediyoruz.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 + six =