2021 Faizsiz Konut Kredisi Ne Kadar?

birevim senetle ev

Ülkemizde faizsiz konut kredisi almak isteyenler ve bunu kredi çekerek yapmak isteyenlerin izleyebileceği çok fazla bir seçenek yoktur. Bunu ülkemizde alt gelir grubuna dahil olan ailelere TOKİ yapıyor. TOKİ tarafından her yıl düzenli olarak konut kredisi için belirlenen faizsiz tutar hesaplanarak revize ediliyor. Sizlerde bu grupta yer aldığınızı düşünüyor ve konut kredisi faizi ödemeden ev sahibi olmak istiyorsanız TOKİ tarafından yapılan açıklamaya bakmanız yeterli olacaktır.

2020 yılın TOKİ tarafından hesaplanan faizsiz konut kredisi miktarı 154 bin TL’ydi. Ancak günümüzde yani 2021 yılında yapılan revize çalışması ile birlikte ülkemizde TOKİ tarafından sunulan faizsiz konut kredisi miktarı 177 bin TL olarak belirlenmiştir. Yani hak sahibi olanlar ve TOKi’den ev alırken 177 bin TL’ye kadar faizsiz konut kredisi çekme hakkına sahiptir.

Kurum bu konuda çok titiz hareket etmektedir. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan kişilerin bundan yararlanabilmesini sağlamak için doğru seçimler yapılıyor ve insanların bunların arasından bir tanesine yönelmesine yardımcı oluyorlar. Eğer sizin bu gruba dahil olma hakkınız yoksa yapmanız gereken işlem çok basit ve doğru olarak banka kredilerine yönelmek olacaktır. Ancak bu durumda ödemeniz gereken faiz miktarını faiz oranlarına göre hesaplamanız gerekiyor.

2021 Konut Kredisi Faiz Oranları

Konut almak isteyenler 2021 yılında TOKİ dışında ve tasarruf firmaları dışında faizsiz konut kredisinden yararlanma şansına sahip olmuyor. TOKİ için bu belirlenen özel şartların içerisinde yer alanlar için sunuluyor. Tasarruf firmalarını tercih edecekler kısa vadede ev almak istedikleri için bunu kabul etmiyorlar. Çünkü bu uzun vadeli bir yatırım olarak kabul edilen bir iş olarak görülüyor.

Banka kredisi alarak ev almak istiyorsanız yapmanız gereken en uygun konut kredisini sunan bankaları tercih etmek ve fiyat teklifi almak olacaktır. Tabi bunu yaparken konut kredisinin 500 bin TL’ye kadar olan kısmı için %90 kredi, %10 peşinat olduğunu da unutmamalısınız. 2021 yılında bankalar tarafından belirlenen konut kredisi faiz oranları aşağıda ki gibidir.

  • Akbank – %1,39
  • Ziraat Bankası – %1,37
  • Halkbank – %1,38
  • İş Bankası – %1,45
  • Yapı Kredi – %1,45
  • Garanti Bankası – %1,46
  • ING – %1,59

Bu listeye eklenebilecek çok sayıda banka var ancak bu bankaların konut kredisi faiz oranları daha yüksek oluyor. Uzun vadeli bir kredi çeşidi olmasından dolayı üzerine binen yıllık maliyet oranı yüksek olacaktır.

Konut kredisi çekerken bankalar tarafından dönemsel olarak yapılan kampanyaları takip etmek daha doğru bir zamanda kredi çekmeniz anlamına geliyor. Bu noktada dikkatli olmanız sizin daha avantajlı ve kazançlı bir şekilde vakit geçirmeniz anlamını da taşıyor. Tek yapmanız gereken doğru zamanı ve doğru bankayı tercih ederek kredi çekmek olacaktır.

 

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen + 8 =