2020 TOKİ Kura Çekilişi Ne Zaman Başlayacak?

birevim senetle ev

COVID-19 Salgını sırasında küresel ekonomik görünümü değişen dünyada TOKİ ev sahibi olmak için en avantajlı sistemlerden biridir. Salgının etkisi için hem acil hem de kısa vadeli görünümü ve büyüme beklentilerine verdiği uzun vadeli zararı açıklamaktadır. Mevcut durum tahmini, hükümetlerin maliye ve para politikası desteğiyle gerilemeye karşı olağanüstü çabalarına rağmen, piyasa döviz kuru ağırlıklarını kullanarak küresel durgunluk boyutunda maalesef çok iyi haberler veremiyoruz. Ancak Toki ve devlet bankalarının faiz indirimleri vatandaşımıza pandemiyi fırsat olarak kullanabileceği avantajlar sağladı.

Peki, fırsat olduğunu yazdığımız Toki 2020 kura çekilişi ne zaman başlayacak?

Konut piyasası küçülen ekonomiye rağmen büyüyor ve konut fiyatları yükselmeye devam ediyor.  Koronavirüs sebebi ile ertelenen Toki kura çekilişlerinde son durum ne oldu?

Son 10 yılda devlet desteği ile ülkenin her köşesinde binlerce aile ev sahibi oldu. Toki 2020 kura çekilişi tarihi hepimiz tarafından merak ediliyor?

Ülkemizde küçük taksitler ile ev sahibi yapan sistemlerden biri olan Toki başvuru ve kura çekilişleri ne zaman başlayacak? Önceki yazılarımızda detaylı yer verdiğimiz şekilde 23 Mart tarihinde pandemi sebebi ile ertelenen Toki konut projesi çekilişleri internet ortamına alınmıştı. Çekilişte çıkmayan vatandaşa paraları bankalardan korona virüsünün dağılacağı düşünülerek erteleme yoluna gidilmişti.

Toki’nin resmi sitesinden aldığımız bilgilere istinaden yeni kura tarihleri belli oldu. Yapılan resmi açıklamaya göre 28 Nisan 2020 tarihinde Manisa projeleri ile çekilişler başlayacak gibi görünüyor.  Proje çekilişleri 29 Temmuz Çarşamba günü sona erecektir.  206 ilde yapılması planlanan Toki proje kura tarihleri için Toki’nin resmi sitesinden bilgi almak mümkün!

262 projeden 206 tanesi canlı yayın çekilişi ile duyurulacak ve geri kalan 56 proje için ise başvuru sayısı az olduğundan hak sahibi belirleme kurası çekilmesine gerek görülmediği duyuruldu.

Toki Kura Çekilişi Canlı Yayın Takip Et

28 Nisan 2020 tarihi itibarı ile Toki canlı yayın çekilişleri başladı. Toki Twitter, Toki Facebook, Toki YouTube sosyal medya hesaplarından canlı yapılıyor. Toki proje çekiliş tarihleri için kurumun resmi web sitesini ziyaret edebilir ve canlı takip edebilirsiniz.

Toki Çekilişi ile Hak Sahibi Olmayan Kişilerin İadesi Nasıl Yapılacak?

Toki sisteminde konut sayısı üzerinden başvuru olduğundan noter huzurunda yapılan çekiliş ile ev sahipleri belirlenir.  Ancak sistem şu şekildedir; kuradan önce başvuru yaparak teminat bedeli yatırmak zorundasınızdır.  Teminat bedeli çok yüksek bir bedel değildir. 500-1000 türk lirası civarındadır.  Çekilişte çıkmadıysanız teminat bedelini pandemi sebebi ile oluşturulan yeni sistemde şubeye gitmeden edinebilirsiniz.

Ziraat Bankası internet üzerinden başvuru yaparak başvuru ücretinizi şubeye gitmeden bankamatikler aracılığı ile geri alabilirsiniz.  Halkbank üzerinden başvuru sağlayan kişilerin hesaplarına ise EFT yapılacak duyurusu yapıldı. Toki kura çekilişleri yapılmaya başladı proje bazlı tarihlere Toki’nin resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.

birevim
Paylaş

5 Comments

    1. admin Reply

      Merhaba Cemal Bey,
      Çekişiliş sonuçları için Toki’nin resmi web sitesini ziyaret etmalisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − fourteen =